Amsterdam krijgt een nieuw indoor skatepark: House of Urban Sports!

Geplaatst 05 februari 2021

Amsterdam krijgt een nieuw indoor skatepark: House of Urban Sports!

De Gemeente Amsterdam wil een internationale positie op het gebied van de gezondheid van kinderen innemen en heeft zich ten doel gesteld de gezondste stad voor kinderen te worden van Nederland. Het ´Strategisch Huisvestingsplan Sport’ signaleert een sterk groeiende deelname aan urban sports zoals skateboarden, inlineskaten, steppen en BMX-en.

Mede dankzij de groeiende populariteit en de recente Olympische status van de skateboard- en BMX-sporten worden er momenteel in Nederland verschillende ambitieuze voorzieningen voor BMX- en skatedoeleinden gerealiseerd. Eind 2019 wordt het skatepark op Zeeburgereiland geopend waar zowel skateboarders, inlineskaters, BMX’ers als steppers zich kunnen bekwamen in alle disciplines die er in deze sporten gangbaar zijn.

Tot op heden ontbrak het in gemeente Amsterdam aan een indoor skatepark waar iedereen zijn of haar sport kan beoefenen en waar het hele jaar door kan worden gesport. Gelet op bovenstaande doelstellingen en ontwikkelingen wil Stichting “House of Urban Sports” (HUS) het bestaande sportaanbod van gemeente Amsterdam uitbreiden met een indoor skatepark voor BMX’ers, inline skaters, skateboarders en stunt steppers. Met behulp van een investering van Gemeente Amsterdam wordt deze droom een realiteit.

Door de combinatie van een multifunctionele ruimte en een skatepark kan deze locatie ook gebruikt worden voor culturele activiteiten, buurtactiviteiten en opleidingsdoeleinden. Wil jij meer weten, volg ons en houd dan onze Instagram en Facebook in de gaten.

Op 1 februari heeft stichting “House of Urban Sports” de sleutel gekregen van de Willinklaan nr.5 in Amsterdam. Deze in Nieuw-West gelegen locatie wordt dé nieuwe culturele en sportieve hot spot van Amsterdam.

De bouw is begonnen!

 

Email: info@houseofurbansports.nl
Instagram/Facebook: @houseofurbansports


#skatepark #gemeenteamsterdam #amsterdam #amsterdamnieuwwest #skateboard #bmx #aggressiveinline #scooter #dance #indoor #indoorskatepark #park #street #education #educatie #urbansport #houseofurbansport #ookmeersportpark