Richtlijnen Covid-19 Griffioen Outdoor/BMX Amsterdam

Geplaatst 25 augustus 2020

Richtlijnen Covid-19 Griffioen Outdoor/BMX Amsterdam (bijgewerkt 25-08-2020)

 

Maatregelen voor de sport

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan: alle sportaccommodaties en sportkantines mogen open en ook senioren hoeven net als de jeugd onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstanden meer te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden dan weer mogelijk is.

In de praktijk houdt dit in dat alle binnen- en buitensporten weer actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities, onder voorwaarden met publiek. Ook de zogenaamde contactsporten kunnen sporten.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Vanwege het in de zomer opgelopen aantal besmettingen heeft het kabinet op 10 augustus enkele landelijke maatregelen aangescherpt. Bovendien is het nu ook mogelijk dat naast deze landelijke maatregelen er regionaal of per gemeente extra maatregelen worden opgelegd. Meer daarover kun je lezen in het protocol verantwoord sporten.

Horecavoorzieningen

Sportkantines, terrassen en zelfstandige restaurants op sportlocaties zijn open. De rijksoverheid heeft hiervoor duidelijke regels. In het protocol verantwoord sporten worden deze toegelicht.

 

Kano specifieke maatregelen:

  • Reserveren is verplicht
  • Kanoën in een twee- of driepersoons mag alleen als huishouden
  • Overige personen mogen alleen in een éénpersoons kano
  • Er is geen assistentie bij het in en uitstappen, instructie wordt op afstand gegeven